Min berättelse

FRÅN BUSINESS TILL MINDFULNESS

Jag fann yogan för snart 15 år sedan under en semesterresa i Thailand. Första klassen var hemsk. Allt gjorde ont och jag var verkligen stel som en pinne. Trots detta blev jag fast, jag älskade lugnet genom andningen och märkte snabbt resultat i en tidigare ständigt värkande rygg. Alltför många år hade jag fokuserat på arbete, karriär och att leverera mer och mer och mer. Utan paus och utan reflektion. Utan att vända blicken inåt för att förstå varför kroppen värkte, varför jag var trött, varför jag inte orkade träna, varför jag behövde göra något annorlunda för att må bättre. Efter ett oändligt antal besök hos kiropraktorn fick jag en dag nog. Kroppen hade sagt ifrån. 

Det var den fysiska träningen som fick mig att starta med yogan - så fort jag kände en förändring i min rygg var jag frälst - men det är den emotionella och mentala delen, som har fått mig att fortsätta. Som får mig att komma hem till min matta varje dag. Andningen, lugnet och den ro, som man faktiskt kan hitta i stillheten. Det hade jag aldrig trott. 

Jag har arbetat många år i ledningsgrupper, som konsult och i styrelser. Genom alla dessa år i ledande positioner har jag arbetat aktivt med att motverka stressrelaterad utbrändhet och att stärka medarbetare genom självinsikt, medvetenhet och att visa sårbarhet. Mitt mål är att yogan får ta plats i styrelserummet som en naturlig del av att bygga hållbart ledarskap och hållbara medarbetare. Som orkar mer och som kan mer, där självreflektion är minst lika viktig som prestation. 

För mig har målet med yogan aldrig varit att bemästra de mest avancerade positionerna utan är ett sätt att finna lugn och närvaro, att inte missa nuet i jakten på nästa deadline, att vara stark och rörlig så min kropp kan hålla många år ännu. Yogan skapar klarhet och visar vägen till ett sannare liv, där hjärtat guidar. Yogan har gett mig en styrka och energi som jag inte visste fanns inom mig och det vill jag gärna förmedla till andra. Det är därför jag är här. Det vet jag nu. Det är därför. 

UTBILDAD AV DE BÄSTA

Always a student, brukar man säga i yogavärlden, det är viktigt att vara ödmjuk inför att man aldrig är fullärd, att yogan är en livslång resa utan början och utan slut. Varje dag är ett lärande, om oss själva, våra reaktioner, vårt beteende och inte minst inspiration genom andra människor.

Jag har haft förmånen att studera med några av de bästa. Mina lärare har varit perfekta för mig, de har kommit in i mitt liv i precis rätt ögonblick på den väg jag var menad att vandra.

2016 gjorde jag min första yogalärarutbildning, 100 timmar i yinyoga med Emelie Baxter (US) och Jade Woods (UK). En djupdykning i yinyogan med sina rötter i kinesiskt traditionell medicin, med lärande om element och meridianer. Och positioner såklart. Utbildningen ägde rum på Oasis Yoga på mitt älskade Koh Lanta i Thailand.

2018 studerade jag 200 timmar med fantastiska Rachel Brathen (Yoga Girl) och Lara Heimann (LYT Yoga, US) på Island Yoga, Aruba. En omvälvande upplevelse bortom ord. Denna utbildning fokuserade på vinyasa, anatomi, yogans filosofi och vårt känslomässiga läkande. Denna månad på Aruba är det som i grunden förändrat mig allra mest, under hela min livstid.

2019 gav jag mig tid att djupdyka i Yoga Nidra och dess fascinerande värld, 40 timmar tillsammans med Jennie Wadsten (SWE) och Melanie Cooper (UK), för att på djupet förstå hur denna ledda meditation fysiologiskt påverkar vår hjärna och vår förmåga att koppla av. Hur hjärnan läker. Hur vi läker. Den yogiska sömnen - vilken gåva!

2020-2021 åren av isolering men också av möjligheter. Via Zoom har så mycket spännande erbjudits och under 2020 och 2021 studerade jag Reiki med Michelle Baker (US), mer Yinyoga och Yoga Nidra med Melanie Cooper och Jennie Wadsten, avancerad sequencing med Michael James Wong (UK) och Yoga Anatomy och Yoga Philosophy med The Shala i London.

Efter världen öppnade upp igen fördjupade jag mig 2022 i Restorative Yoga med Magdalena Mecweld och i lärarens inbjudande språk med Vevve Jäderlund. Under 2023 gick jag ytterligare utbildning i Restorative med Janet Stone (US) och i  Shaktifilosofin och The Devine Feminine med Ulrica Wihlborg Forrest (SWE). Yogan är ett ständigt lärande. The more you learn, the less you know känns mer relevant än någonsin.

2024, året som fördjupar min inre resa. Ett benbrott flyttade fokus djupare inåt och i april genomförde jag den efterlängtade utbildningen Breatwork Healer Training med magiska Michelle Baker. 

Så mycket tacksamhet till dessa fantastiska lärare som funnits vid min sida och stöttat mig under olika delar av denna viktiga och livsförändrande resa.

Jag är registrerad yogalärare hos Yoga Alliance och har mer än 8000 undervisningstimmar i bagaget. Jag är behörig YACEP dvs Yoga Alliance Continuing Education Provider och leder teacher trainings och utbildningar för yogalärare.

Jag undervisar på både svenska och engelska. Min bas är Malmö och finaste Studio Frid som jag driver sedan 2021. 

Välkommen till min värld! 


Sadhana - vår dagliga andliga och fysiska praktik